Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Banii sau blocarea alegerilor

Banii sau blocarea alegerilor

„Nu vom admite să fim furaţi”, asta a fost condiţia ultimativă reiterată şi azi de deponenţii „Investprivatbank”, care şi-ai continuat protestele în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Lumea cere Guvernului termeni concreţi de întoarcere a depunerilor şi nu doar „fraze generale care nu garantează nimic”.

Reproşurile au fost făcute în adresa Guvernului şi, nermijlocit a premierului Greceanâi, care, potrivit lor, încă nu a dat un răspuns exact la întrebarea „când ne primim banii”?. Revolta lumii este la culme. „Sunt banii noştri, munciţi nu furaţi, să ni-i întoarcă până la un bănuţ. Şi nu mai târziu de ziua alegerilor, altfel nu participăm la alegeri şi vom bloca secţiile de votare”,- ameninţă protestatarii. Lumea insistă să afirme că falimentarea „Investprivatbank” a fost programată de guvern de cu vreme. „Dacă Guvernul a ştiut, aşa după cum afirmă, că situaţia băncii era în derivî de mai multă vreme, de ce nu i-a interzis să mai mai facă tranzacţii cu clienţii?”, – se întreabă aceştia. În opinia lor, „s-a ştiut” şi „s-a tăcut” pentru că a fost în interesul Guvernului din momentul în care acesta a anunţat că va procura „Investprivatbank”.

În sprijinul acuzaţiilor făcute de protestatari vin declaraţiile de azi ale preşedintelui PLDM, V. Filat, care susţine că Banca Naţională şi Guvernul sunt vinovaţi de ceea ce s-a întâmplat cu „Investprivazbank”. El acuză faptul că în spatele acestei afaceri stau interese de clan.

Surse dib cadrul „Investprvatbank” care au solicitat anonimatul ne-au anunţat că „marea problemă a băncii sunt terenurile şi construcţiile de spaţiu locativ pe care le-a pornit „Investprivatbank” şi care au atras invidia unor structuri corporative, cu sprijin serios la „vîrful puterii”. „Până la urmă suferim cu toţii, şi lucrătorii băncii şi deponenţii noştri”, susţine sursa anonimă.